Dannes gös 6,950 g 2004-08-10.Gös 6,950 kilo, längd 81 cm.

Åter ett kvällspass efter gös på Mjörn. Man börjar bli bortskämd med "finväder" nu. Det har varit upp till 29 grader på dagen, kvällen är ljummen och Mjörn ligger spegelblank. Perfekta förhållanden för trolling med elmotor. Brukar vanligtvis köra med 4 spön när jag är själv i båten men idag får det allt bli 6 spön. 2 på vardera djupriggen och 2 mer ytgående "släpspön".


Klockan har nu passerat 23 och väckarklockan kommer att ilsket mana till uppstigning redan kl 05 i morgon så jag beslutar mig för att köra en halvtimma till. Plötsligt börjar det grunda upp kraftigt och blir 7 mtr som grundast...Hmm-ett nytt grund eller vad ? Är aningen desorienterad i mörkret så jag slår in en waypoint på gps:n. Kollar upp det närmare när det är ljust. Det börjar åter branta av och när jag är ute på 32 mtr är klockan 23.30 och jag börjar plocka in grejorna. När 5 spön är uppe och jag tar tag i det 6:e och sista spöet (wobbler som går på 7 mtr) tycker jag det "nigar till" en aning.Hmm-kan det ? Löser ut spöet från riggen med ett ryck, sekunden senare känns det karaktäristiska "tunggunget" från en storgös (ungefär som från en större torsk). Sakta och varligt låter jag fisken komma in i sin egen takt, man vet ju inte hur väl eller dåligt den är krokad. Så småningom skymtar den strax bakom båten i nattmörkret. Tänder pannlampan och sätter håven i vattnet."Sicken firre"! En smällfet hongös.. Nu får inget gå snett och det gör det inte heller. Yippee! Krokar loss fisken och plockar snabbt fram vågen (SuperSAmson-digital) och knäpper några bilder (svårt när man är själv i mörkret). Nytt pers...ingen tvekan (det gamla 5920 gr.). Vikten pendlar ÖVER 7-kilosstrecket, men tyvärr oftare UNDER så jag fastställer den till 6950 gr. Lägger fisken i håven som får agera sump medan jag ringer till Jörgen & Robert.Är orolig för att gösen "kolat" eftersom den ligger helt stilla i håven.

Jörgen & Robert dyker upp efter 10 minuter och Robert knäpper en serie bilder (vilka blev j-ligt bra). Lägger den på måttbrädan 81 cm! med "hoptryckt" stjärtfena.När vi sätter ner gösen i vattnet visade sig farhågorna obefogade. Den stack rätt ner i djupet direkt. Nöjd som bara den säger jag Godnatt till Jörgen & Robert och kör med fullfart hemåt.Det blir inte många timmars sömn i natt. Men den smällen tar jag så gärna idag:-.

Läs mer på Dan Olofssons sajt!