Äntligen fick vi utdelning på Fryken.Gädda 10,550 kilo.

Äntligen fick vi utdelning på Fryken. Gäddan (10550 gram-118 cm lång) gav oss förutom en oförglömlig fiskeupplevelse priset för STÖRSTA gädda på årets Gäddfestival i Fryken.

Även i år verkar det bli kanonväder.
En härlig vy över en spegelblank Nedre Fryken möter oss vid ankomsten.
Vi har sjösatt och förtöjt båten vid "Äng" som är startplats och sekretariat för tävlingen. Eftersom det är c:a 200 team som deltar rekommenderas sjösättning redan på fredag.


Kils Sportfiskeklubb bevakar bryggorna även nattetid så vi brukar lämna spö och det mesta av utrustningen i båten under hela tävlingen.

Lördagens fiske bjöd på ett strålande väder med spegelblank sjö. Grabbarna i "Bustern" kunde i alla fall inte klaga på vädret. Hur det gick för dom ?
Vår teori var att gäddorna ställt sig djupare p.g. a störning av alla båtar som plöjde kors & tvärs över sjön och körde hela dagen med 2 spön/djuprigg och 2 "släpspön".
Eftersom vi körde "bom" var det helt fel taktik. Det visade sig att så gott som all fångad fisk togs ytligt via "pulkafiske" på lördagen.

Söndagen bjöd på (som vi tyckte) ett perfekt "gäddväder", mulet disigt och lite vågor. Vi fiskade med 2 spön/pulka + ett "aktivt fiskat spö". Med aktivt menar jag att man håller det i handen så mycket som möjligt och ständigt ändrar djup och gångfart på det betet.

Äntligen!! Efter 15 minuters dramatisk (och försiktig) kamp den 3:e gäddfestivalen för vår del kom så den efterlängtade storgäddan upp i båten. Stort jubel och kanske ett nytt "pers" på gädda...... Digitalvågen i båten pendlade mellan 10-11 kilo, mitt tidigare "pers" låg på 10600 gram. Tävlingsledningen fastställde 4 timmar senare vikte till 10550 gram...
.....Vi visste att den största gäddan under lördagens fiske vägde dryga 9 kilo, så nu var det bara till att hålla tummarna.
Det visade sig hålla. ...GÖTT !! . Gäddan blev tävlingens tyngsta även om näststörsta gäddan blev "närgången". Den näststörsta vägde 10225 gram.

Överväldigade blev vi minst sagt av alla priser gäddan förde med sig (största gädda i båt under 5 mtr + störst gädda totalt + 10:e plats i Gäddfestivalen). Det var bl.a. ekolod, elwinsch, STOR redskapsbox, 4 trollingspön (Daiwa), grill, båtlås, wobblers, olja, t-shirtar, ryggsäck, väska, halogenstrålkastare, hörselkåpor, handskar ,verktygsväska, vågar m.m. Samt var sin exklusiv kruka från Fryksta krukmakeri (Runnevålskrukan).
Vad kan man annat göra än att framföra ett STORT TACK till alla sponsorer av tävlingen och applådera Kils Sportfiskeförenings medlemmar och alla frivilliga som gör tävlingen till vad den är.

Läs mer på Dan Olofssons sajt!