Lyckat ismetepass 5:e februari 2004.
Totalt 15 gäddor med 8600-9130-10400 gr. i topp.


Gädda 8,600 gr.


Gädda 9,130 gr.


Gädda 10,400 gr.

Dagens första större gädda, lyckligt och väl upp på isen för mätning-vägning och fotografering. Stjärtfenan var skadad så det blev ingen större dramatik innan den var uppe på isen. Den var 112 cm lång och vägde 8600 gram. Lite tunn om buken men annars i fin kondition trots längden.

Knappt halvtimman senare blev det fäll igen. I samma hål dessutom !
Kan det vara så att gäddorna lockas till platsen av "ljudet" som uppstår när andra gäddor drillas... I vilket fall som helst..Hålet finns nu inlagt på GPS:n för kommande vintrar :-).
Detta var en riktig kämpe. Tunga rusningar följda av "tvärstopp" gjorde att man började fantisera om en RIKTIGT stor gädda.
Gäddan såg mycket riktigt "mäktig" ut när den till slut kom "seglande" under isen. Tyvärr infriade den inte riktigt förväntningarna på mått och vikt (9130 gram-111 cm) men det var ändå en fisk som gladde mycket.


Men så till slut!
Det hade blivit sent på eftermidagen och dimman vätlrade in utifrån sjön. Vi hade bestämt oss för "att ge det" 10 minuter till.
Då hände det! Robert fick "fäll" och man såg redan när han satt in mothugget att det var en rejäl fisk som tagit den lilla mörten. Spöet böjde sig kraftigt ända ner i handtaget följt av en tung första rusning. Efter att Robert lättat lite på slirbromsen fich gäddan gå och komma ett 10-tal minuter innan vi kunde se den mäktiga gäddan borta under isen.
Landningen gick fint även om trekroken hade rättats betänkligt. Vid vägningen visade sig inte digitalvågen räcka till så det var alltså en 10+-gädda. Det blev till att ta fram "den vanliga" 15-kilos Samsonvågen som visade på 10400 gram och måttbandet avslöjade att den var hela 119 cm lång.

Stort Grattis till Robert! En höjning av pb:t med dyga 3 kilo.



Läs mer på Dan Olofssons sajt!