Skeddragsfiske!


  Trollingfarten är viktig.

 Trollingfarten är viktig vid fiske med skeddrag, det gäller att få skeddraget att bete sig oregelbundet och därmed ökar gäddans intresse för skeddraget. Bästa trollingfarten med stora skeddrag ligger mellan 1,0-1,5 knop.

  Skeddragsfisket ger större gäddor.

 De största gäddor som tagits med mina hemmgjorda skeddrag är Martin Persson´s gädda på 15,23 kg och själv har jag fått på 14,7 och 14,05 kg, plus en öring på 10,43 kg. Och min son Mikael har tagit en gös på 7480 gr.

  Bästa tiden för fiske med skeddrag.

 Jag börjar fiska efter gädda med skeddrag när gäddorna har lekt färdigt och vattentemperaturen börjar stiga, då har gäddorna spridit sig över hela sjön. Mina största gäddor har jag tagit på sommaren när vattentemperaturen är runt 20 grader, bästa fisket har jag ute på frivattnet, utanför grundområden och djupbranter.

  Gäddan en värme älskare.

 Gäddan är en värme älskare som abborren och gösen. En del säger att gäddan är aktivast på hösten, men jag håller inte med om det. När vattentemperaturen sjunker från ca 20 grader med 4 - 6 grader så blir gäddfisket trögare, ju mer vattentemperaturen sjunker ju mindre aktiva blir gäddorna och gäddorna börjar trycka tätt efter botten.

  Gäddor jagar mer på sommaren.

 På sommaren jagar gäddorna mer än på våren och hösten . När vattentemperaturen stiger desto mer jagar gäddan, för att magsmältningen går fortare, när det blir kallare i vattnet så behöver dom inte jaga så ofta för att magsmältningen går långsammare. Bästa gäddfisket har jag mellan juni och september. Juli och augusti har varit de bästa fiske månaderna när sommrarna har varit varma med stabil högtryck. Ibland hör man utav andra sportfiskare att juli är den sämsta månaden men då har jag haft ett av de bästa fisket. Fiska över djupa friliggande grynnor, utanför grynnområden och djupbranter som sluttar brant mot djupt vatten och på frivatten.